Når di kommer hjem etter en lang dag og du sjekker ribba du satt i ovnen klokken 08 har truffet perfekt på temperaturen. Ohh gledes! Det eneste som hadde vært bedre ville vært å kunne delt den med noen..
Når di kommer hjem etter en lang dag og du sjekker ribba du satt i ovnen klokken 08 har truffet perfekt på temperaturen. Ohh gledes! Det eneste som hadde vært bedre ville vært å kunne delt den med noen..
Athene da. Uffda.
Er det ovnen sin feil at du bruker altfor kort steketid?
Uansett tvitvi.
Jeg blåser den opp med 125 grader i ca en time, så tar jeg å skrur ovnen med til ca 90 grader. Der står den i 8-10 timer før jeg setter på varme igjen for svoren sin del. Ribba du blir nok bra skal du se 😊
Tastaturet på telefon liker meg ikke.. og når jeg i tillegg glemmer å se hva jeg skriver blir det mye rart!!
Tsktsk. Kjøperibbe..Snøft.
Selv går jeg alltid på julegrisjakt hos naboen. Sånn i nattens mulm og mørke.
Og ribba langtidsstekes i kald ovn i 5-6 dager.
Blir supermør.
Svoren flambert med skjærebrenner.
Du er så morsom, leifi
Har nettopp spist langtidsstekt ribbe, stått ca 9-10 timer.
Var så mør at jeg kunne spist den med skje. Digg..
Aner jeg ett bittelite hint av ironi der @Guri?
Morsom og observant.
Det er ikke den ting jeg får med meg ser du. Allting går meg husforbi, når jeg med falkeblikk scanner forumsmeldingene.
Morsom igjen.
Flørter dere?
Dere som langtidssteker ribbe....Steker dere ribbe mens dere ikke er hjemme?
Uff...tror jeg stilte er mulig uforståelig spørsmål...
Lurer på om dere sitter foran stekeovnen og venter på at ribba stekes i 8-10 timer. Eller setter dere ribba i ovnen på morgenen, går på jobb og trening, og så kommer hjem til nystekt ribbe. Vet ikke om jeg hadde vært komfortabel med og dra ifra en påslått stekeovn 🙈
Du kan ta det over natta.
Ha ha. Det er bedre. Nedbrent hus eller nedbrent hus med folk i.
Den er ny for meg...
Ingen flørter med meg @Mæk. Det er bare jeg som flørter.. Ikke med deg. Men med Guri og Dama og Nanna og Høna og Athene og Alice og suff og..ja. Stort sett hele bøtteballetten. Men altså.
Ingen flørter med meg mæk
Det skulle jo tatt seg ut.
Det der er jo ren helligbrøde @Athene. Og du lurer på hvorfor du er singel?
Du har fortsatt poeng fra Anda di så ikke bekymre deg.
🔥 🤗Tusen takk @mor. Gjengjeldes tenfold.
Kjappis var jo ille. Chipsen var jo det som tok det til ja..
Så lenge jeg har ovnen på under 100 grader er jeg ikke veldig bekymret for å ha den på når jeg ikke er hjemme. Liker liksom ikke spise klokken 3 på natten. Noe resultatet hadde vært om jeg skulle langtidsstekt etter jeg kom hjem.. Leifi. Din flørtepus....
Og steke om natta hørtes værre ut enn og steke mens jeg er på jobb... Tror langtidssteking må forsøkes en søndag jeg...eller få en mann i hus som kan ta seg av stekingen mens jeg er på jobb. Noen som melder seg frivillig?
Nanna. Så du søker en mann uten jobb? 😂
@Santose Neida...han kan godt jobbe nattevakter eller turnus. Da har han tid til og varte opp meg når han har fri 😜 Viktig at en mann vet sin plass på kjøkkenet og soverommet 😂
Det er ikke noe større problem å ha en stekeovn ståendes på 90 grader enn det er å ha en panelovn på. Men hjvis du har en sånn moderne ovn med vedfyring, trenger du jo fyrbøter.
Forøvrig en av mine sterkere sider: Hugge, bære og fyre ved.
@Athene. Øks? Hva slags moderne redskaper er det dere besitter der østpå?
Kan det ikke tilberedes med mine to redskaper: Klubbe og flintstein, er det altfor feinschmekket for meg.
Vil du se på flintsteinlageret mitt foresten?
Jeg har en gryte med høyrygg i ovnen over natta nå. Null stress og ingen bekymring.
Blir en enkel gryte med løk og gulrot, kraft og øl. Krydres med laurbær, salt og pepper. Serveres med poteter og rotgrønnsaker. Enkelt og god comfort food
Det blir valgets kval det. Skal jeg ta hun jeg vil ha men som ikke kan lage mat?
Eller mora eller bestemora?
Eller bør jeg skifte fil og satse på en Sant eller Mæk?
Som kan lage mat, men ikke går i skjørt og har stikkende hår i ansiktet.
Tror vi sier filskifting er uaktuelt. Skjørt må hun ha!
Bare koser meg, dama. Til jul blir det å lage mat til 11 pers. Ulempen ved å være glad i å lage mat.
Hva er det nye mønsteret? Skalaen går fra Lohte til Pilgård.
Så at en ikke langtidssteker mat er synonymt med at en ikke kan lage mat? 🙈
Lager vanlig norsk husmannskost jeg. Kjøttkaker, fårikål, lapskaus, ertesuppe, frikase og hjemmelagde lunchkaker. Alt lært av mamma og bestemor. Også lager jeg pasta bolognese ifra bunnen av. Verdens beste bolognese 😉 Men er ikke så god på og lage så mye annen mat enn det.... Hyggeligog være flere på kjøkkenet. Lese oppskrifter og dele på oppgavene.
Eller så kan mannen lage mat og jeg ta oppvasken 😊
Trenger en mann til og bære inn ved btw 😜
Det blir tradisjonel julemat med ribbe, medisterkaker, pølser, tilbehør osv. Moren til min søsters samboer døde av kreft for snaut en uke siden så vi skal feire julen i hennes ånd sånn hun ville.
Lager du medisterkakene ifra bunnen @Mæk?
Hyggelig med ordentlig tradisjonsjul da 😊😊
Heldigvis er brodern er racer på kjøkkenet så jeg står ikke alene. Blir hyggelig det. Blir også første julefeiring med jentene hos meg. Så for første gang på lenge gleder jeg meg til jul. Skal gi dem hele julegreia sånn jeg gjorde det. Satt foran peisen i sofaen med dyna eller teppet. Juletegneserier på tv og en varm kopp kakao med krem.
Alt lages fra bunnen. Men om det blir farse eller deig er ikke bestemt enda.
Tynnribbe blir det såfall. Er egentlig ikke så glad i medisterkaker-og pølser. Oppskrytt. Kunne lett heller servert lam eller småvilt.
Er helt enig i at lam er bedre @mækk. Åhh nå gleder jeg meg til påske 😂.Lammelår med masse gode urter og hvitløk 😍
Synes deig gir best resultat @Mæk. Men er ikke sikker på at min bestemor er enig 😂
Tradisjoner kan fornyes.
Nanna 👍
Nam Hønemor.