Ja eller nei?
Ja eller nei?
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa ! ! !
Ja:-)
Jaaaaa...
På varme rundstykker eller nybakt brød. :o)
Brunost er barndomens godis. Bestemor lagde ostekuler til meg da eg hadde lyst på noko godt. Og vi er jo oppdratt til å like brunost, og sjokolade-sjokade-nugatti osv var uaktuelt for små barnemunner. Men: nugatti er faktisk sunnere enn brunost, da det inneheld umetta fett i form av nøtter og energi (kcal) er bortimot like mykje. Brunost inneholder nesten ingenting av det kroppen treng, nesten berre sukker og fjøsfett. Så; brunost er ikkje hverdagsmat:)
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeei ;D
Knekkebrød med geitost.....jaaaaa
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa med syltet.....på
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:))
Njææææ, bare i små mengder...........det er jo ikke så veldig sunt da! ;p
Oppfattet ikke om vi synes spørsmålet var sunt eller ikke, eller hvor ofte vi spiste det eller ikke.
Var ikke spørsmålet ment om vi synes det er godt? Det var i alle fall det jeg svarte på! :-)
Det er mat - hallo! Hva er problemet? Jaaa! :-)
Ja!
NEI!
jaaa! bruost på skolematen hver dag i 9 år....men lite av det nå som voksen
Nei
M syltetøy! Nam!
Jaaaaaa..,helt klart..
nei, æsj!
Ja, helt klart!!! Både på varme rundstykker, brødskive med syltetøy, på knekkebrød og ikke minst i sausen.
Saus uten brunost i er håpløst tam i smaken.
Her ryker det med nesten 1/2 kilo i uka!!!
OG SÅ ER DET SUNDT (ennå i alle fall!!!)
Spiste masse brunost da jeg var liten, men nå har jeg opplevd å få halsbrann av den, dessverre.
Er gla' i brunosten jeg, selv om den setter seg fast i gommene, he he ;-), og er enig med sololei; i den brune sausen må det være brunost.... og en dæsj med sennep....
... jeg grubler liksom litt på sai sin intensjon her... han er liksom ganske fraværende. Burde han ikke være med på å forfekte for eller i mot? ;p
For meg er det altså bare gudbrandsdalsosten som gjelder.
Men takke meg til (eller i mot) å ha denne osten i noe annet enn i en viltsaus...er for mye smak i den brune osten til at den kan funke i en ikke-vilt-kjøttrett.
... ehh... jeg har forresten farget håret mitt rødt i dag (måtte bare få det ut...)
Grattis med "nytt" hår, juni.
"Menigheten" forventer nytt profilbilde..... :)
Ludo:
hehe, takk :-D
Men profilen min er altså fryktelig kjedelig og ribbet for alt... pausemodus heter det vel :-)
Okay. Men brunost på Lutefisk är väl å dra den lite väl langt......?
jezzy:
... nå satte du altså bråbrems på hele denne alvorlige diskusjonen!
.
Juni:
Ja fy skäms på mig!!!!
Men jag höll mig iallafall till temat då, å börja inte babbla om nya hårfärger å sånt.... Klippte mig föresten i lördags, jag blev skitsnygg!
Beklager Juni. Og selfølgelig skulle trådstarter ha vært litt mer aktiv. Skal ikke skje igjen :-)
Grunnen til denne tråden var at det var så mange seriøse tråder her og da tok jeg rett og slett det første ordet som var oppe i det lille hodet mitt, nemlig brunost...............................please dont ask why!!! :-)
Jeg er selfølgelig FOR brunost!!!!!!!!!!!!!!!!
Brunost er JA på knekkebrød og nybakt brød, og selvfølgelig i brun saus ;)
Brunost på varme vafler!! Nam nam :-)
Jezzy: Til Lutefisk (bevisst skrevet med STOR L) kan man ha allt som er godt!!
Og dersom brunost er godt kan man selvfølgelig spise den sammen med Lutefisk!! :)
Tips til neste gang det blir for seriøst her, Lutefisk ja/nei :)
Brunost.. Dette norske fenomenet som japanere/koreanere smugler hjem for å vise frem..
Som nordmenn i utlandet lurer en stakkars besøkende til å medbringe i kofferten..
Som ikke kan hverken kokes, stekes eller gratineres..
Ligner forresten mest på dyamitt i sikkerhetsgjennomlysningen på Gardermoen... (måtte jamen inn å pakke opp))
Brukes best som kloss bak hjulet, når du bytter dekk.....
Skippern...... brun uten ost....
Vet du vad ludo64, då ser jag inte varför folk klagar när jag spiser curryketchup till min lax.
Lutefisk är ett YES!
Jezzy; takk for tipset :)
Etter mange års fravær fra osten da jeg bodde i Australia fant jeg i en delibutikk SKIQUEEN!!!!!!!!!!!!!!!!! Norsk brunost med holdbarhet til neste verdenskrig!!!!! Har noen prøvd den?
Når en del personer her har begynt å strekke denne tråden ........ganske langt ut på kantene kan jeg komme med følgende hårete opplysning: Jeg har også klippet meg, men ikke farget håret (det har allerede et stort innslag av naturens grå toner!!!)
For så å skjene litt mer over på den andre siden så falt det meg i tankene når noen nevnte vaffler og brunost.
På nesten-svensk: Pølse i vaffel er "jettegodt"!!!
Ha en vidunderlig aften med hva det måtte være av tilbehør under brunosten og på/i vaffel!!
Nam ja :)
Fløtemysost, ja i små mengder og viktig ingridiens i kalkunsaus.
Geitost, nei. Smaker som selvdaua sau.
Jeg har ikke klippt håret, og har blitt en rufsete slask. Men glad da...
Jaaaa :-)
Her tror jeg snart brunostens dager er på hell.. Tror jeg prøver å invitere til julebordslutefisklag.. Kan jo prøve å bestille et sted med tilbehør brunost, vafler, knekkebrød, masse syltetøy, spelt (hva er det) curry ketscup og div nnet..
Brannslange legges frem mot halsbrann...
Og akevitt og brunost går vel.....
Og akevitt, øl, vafler og brunost, med lutefisk og laks og curry og ketchup går vel det oxo.. bare det er nok akevitt.. og der er jo alltid tid for en øl oxo..
Send påmelding til riksturistsjefen med endel kopier og la oss samles for å hylle brunosten og spise lutefisk..... eller no annet...
Skipperhilsen fisk er sundt og det er sikkert brunost også....